Närradiostationen Överkalix Folkradio drivs av Överkalix Folkpartiförening och sänds på 93,3 på FM-bandet, men det går även att lyssna via webben eller att ladda ner programmen som podcasts. Sändaren är placerad på Lappberget i Överkalix. Förutom sina program direktsänder man även från sammanträden i kommunfullmäktige Överkalix och i landstingsfullmäktige Norrbotten.

RockRadion på 93.3MHz

Lördag och fredag kväll från 21:00 till 01:00 är det fullt ös då RockRadion 93,3MHz sänder sin spellista med ny och gammal hårdrock. Lyssnarna är med och bestämmer vad som ska spelas!

Nyheter från Lansjärv

Lokalnyheter på Överkalix-mål med Tord & Eva sänds varje fredag, måndag och söndag kl. 07.10, 15.10 och 17.10.

Boktipset

Genom studiecirkeln som heter “Att sända närradio” har man skapat programmet där du får tips om och recensioner av bra och läsvärda böcker. Programmen sänds onsdagar mellan 17.30 och 19.30 med en repris på Söndagar mellan 08.30 och 10.30.

Veckan i Överkalix

Även detta program har skapats via studiecirkeln. Det är ett kort program som är en del av en slinga som ligger mellan de ordinarie programmen. Här tipsar man om aktiviteter och evenemang i närområdet, till exempel vilka biofilmer som är aktuella, konstutställningar, loppmarknader, seminarier med mera. Programmet hörs oftast fem över varje heltimme och på udda timmar nattetid.

Mina Favoriter

I Mina Favoriter, som sänds tisdagar och torsdagar kl 22, väljer programledaren en favoritartist, grupp eller låt, och låter programmet helt handla om detta. Här kan vem som helst få producera ett program med just sina favoriter och Överkalix Folkradio hjälper till med det praktiska.

Aktuellt i Politiken

I programmet som sänds fredagar kl 15 (med repris udda halv timmar nattetid) gör Thomas och Göran en sammanfattning av aktuella kommunala frågor och beslut. Här finns utrymme för att gå på djupet, reflektera och debattera. Man passar även på att titta igenom veckans offentliga ärenden i kommunens diarium.